Artis Pendek Ak4l Diminta Henti Provokasi, “Jangan Sebab Keangkvhan Korang…”

Bukan saja pelakon senior Fauziah Nawi, malah segelintir penggiat seni termasuk pengarah, Shahrulezad Mohameddin dan Michael Ang turut kec3wa dengan pelakon yang masih ‘liat’ untuk divaks1n tetapi masih berdeg1l mahu masuk set penggambaran. Justeru, Shahrulezad menasihati golongan deg1l itu supaya tidak mencetuskan sebarang kekec0han atau prov0kasi di set pengambaran yang hanya akan memberikan persepsi burvk terhadap penggiat seni. “Jangan bangga sangat memukul canang pada kalangan artis atau kru betapa megahnya dapat menyelit dalam produksi dengan sengaja mencetuskan prov0kasi yang kononnya tanpa vaks1n pun kau bisa melol0skan diri join us.  “Untuk apa tujuan prov0kasi tu? Nak tunjukkkan pada netizen yang Finas, stesen TV dan produser taklah setegas mana? Hangat-hangat tahi ayam dalam melaksanakan SOP?” tulisnya.
Dia juga mend4kwa ‘serabut’ apabila dihimpit soalan pan4s daripada pelbagai pihak terutama media. “Tak logik la kalau abang nak bagi komen murni murni je. Opkos la aku tumpang mel4har sama sbb ger4m,” ujarnya. Shahrulezad juga mengingatkan rakan produser, pengarah, stesen TV supaya berhati-hati bila berurusan dengan golongan artis pend3k ak4l. Dalam masa sama, dia mengakui faham segelintir ant1 vaks1n mencetuskan prov0kasi kerana mar4h tak dapat keistimewaan yang dinikmati mereka yang melengkapkan d0s vaks1n. Michael Ang juga memberi peringatan kepada artis yang enggan div4ksin supaya tidak buat hal dan patuh peraturan ditetapkan kerajaan. “Tolonglah jangan sebab keangkuhan kau orang, satu industri kena tutup balik. Tak payah tanya I siapakah dia orang sebab I pun tak tahu siapa pelakon dan producer tu,” katanya.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Fauziah Nawi (@fauziahnawi)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Fauziah Nawi (@fauziahnawi)

Dahlah degil, dicanang pula macam-macam di media sosial. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber : CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published.