Lpas Fauziah, Michael Ang Bersuara, Artis & Syrikat Produksi Lnggar SOP?- Ini Resp0n P@du Jinggo

Pengarah terkenal, Azman Haji Yahya atau lebih dikenali sebagai Jinggo meluahkan rasa terhadap segelintir pihak produksi yang didak.wa me.lang.gar prosedur operasi standard (SOP) penggambaran seperti yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan. Jelasnya, perkara tersebut boleh memberikan ke.san bu.ruk terhadap industri kreatif tempatan serta menjejaskan operasi syarikat produksi yang lain. Malah, suami kepada pelakon Sheila Rusly ini menyifatkan tin.dakan sedemikian sangat tidak bertanggungjawab dan menyukarkan negara mencapai kadar imuniti kelompok. “Korang nak ngan.jing Tok Sidang yek! Ni bior teman ngan.jing kan komer pulok. Untuk artis yang tak amek vak.sin, boleh Shooting dengan Production tu. “Tok Sidang tak kisah sbb Penggambilan Vak.sin TIDAK DIWAJIBKAN… itu hak komer. “TAPI UNTOK PRODUCTION YANG AMEK DEME, KOMER AJERNYE BAJANG! PASEI KOMER TAK FOLLOW SOP, KEME LAK YANG AKAN SANG.KUT NANTI! “Nye.sei tak ngan.jingkan teman, Dengo cite, PRODUCTION tu akan digan.tung lesen nye setahun…kalau le setahun, lebih pon boleh. “so PRODUCTION tu dah boleh start reka cerite macamane nak menjawab dengan @finasmalaysia nanti… nye.sei tak sekarang, ngan.jing teman… ngan.jing le lagi… Lalalala laaalallaa laaalalllaaa laaaa laa laaaaa,” tulisnya panjang lebar menerusi entri di akaun Instagram miliknya.
Sekadar informasi, pihak kerajaan telah memberi kelong.garan terhadap SOP Fasa 1 Program Pemulihan Negara (PPN) kepada syarikat produksi untuk menjalankan pengambaran bagi mengukuhkan kembali industri kreatif tanah air. Foto: Instagram Jinggo Sebelum Ini, Pelakon Fauziah Nawi menem.pelak tin.dakan pelakon dan produser yang terang-teran.gan men.gaku tidak menerima sun.tikan vak.sin tapi mahu memulakan penggam.baran tidak lama lagi. Jelas Fauziah, tindakan itu seolah-olah tidak menghormati keputusan yang dibuat untuk penggiat seni dan menganggap ia satu kenyataan yang ang.kuh. “Ramai lagi yang belum dapat kerja. Ramai lagi yang tengah seksa hidup ini. Tolonglah. Siapa yang tak nak vak.sin its up to you, its your choice. Itu hak individu, hak asasi manusia. “Tapi janganlah ber.lagak, som.bong. Tak ada siapa nak jealous dengan you all shooting lah. “Memang kita tahu ini rezeki Allah tapi boleh tak jangan cakap? Diam-diam sudahlah kenapa perlu buat macam ini? Tak baiklah macam ini. Selfish, you so bloody arrogant,” kata Fauziah menerusi hantaran video di Instagram. Tegu.ran Fauziah itu disambut oleh pengarah dan penerbit terkenal Michael Ang yang enggan nama industri kreatif terce.mar gara-gara tin.dakan de.gil sege.lintir pihak. “Wahai manusia luar sana dengar la nasihat @fauziahnawi. Kerajaan baru bagi kelong.garan untuk anak seni mencari rezeki tapi dah ada pelakon dan produser buat hal. “Tolong la jangan sebab keang,kuhan kau orang satu industry kena tutup balik. “Tak payah tanya I siapakah dia orang sebab I pun tak tahu siapa pelakon dan producer itu. Love you all and be safe and be vaccinated. “Kalau belum. Anyway kerajaan bagi shooting pada yang dah vaccinated. So please la ikut rules dan jangan sebab kau orang satu industri kena tutup balik,” tegur.nya. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber : Mediahiburan via Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.