“Mak kau dh tak ceria mcm dlu..” (Video) Aliff Syukri Dedah Keadaan Tekini Ibu Sajat.

Ibu kepada usahawan k0ntroversi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat berasa seb4k mengenangkan keadaan anaknya di negara Australia. Usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri berkata, ibu Sajat tidak lagi ceria seperti dahulu. “Mak kau (Sajat) tidak seceria macam selalu, namun mereka selalu sahaja memberitahu tentang perkembangan kau, mereka yang beritahu Sajat dah berada di Australia.
 
Lihat siaran ini di Instagram
 

Siaran dikongsi oleh Nursajat (@nursajatkamaruzzaman)

“Anak-anak kau pun sama juga, sering bertanya bila Umi hendak balik, rindu kepada Umi,” katanya menerusi ‘live’ di Instagram bersama Sajat sebentar tadi. Tambahnya, dia sentiasa mengingatkan Sajat agar sentiasa menjadi diri sendiri dan tidak melakukan sebarang kontr0versi yang boleh mem4kan diri.
Sajat bersama ibu bapanya. Foto – K! ONLINE
“Saya doakan yg terbaik buat Sajat, sentiasa dekatkan diri dengan Allah, selalu buat benda ke arah kebaikan, saya rasa Sajat pun tidak mahu perkara-perkara ini terjadi. “Sebagai sahabat, saya, isteri sentiasa anggap Sajat sebagai sahabat dunia dan akhirat, jangan dilayan sangat dengan net1zen. Semoga Sajat bahagiakan keluarga, kami sentiasa doakan yang terbaik, jangan lupa sembahyang,” ujarnya. Terdahulu, pada 18 Oktober lalu, Sajat, telah berhijrah ke Australia selepas dipercayai mendapat kelulusan ‘tiket’ kad pel4rian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR). Sebelum itu, polis turut mengesahkan Sajat dit4han di sebuah kondominium mewah di Bangkok, Thailand bersama seorang lelaki berperwatakan seperti wanita warganegara tersebut ketika serbvan pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu. Pada 9 September lalu, Sajat did4kwa di m4hkamah Thailand atas kes4lahan berkaitan Imigresen di negara berkenaan dan dibebaskan sehari kemudian dengan jaminan AS$2,000 (RM8,343) yang dibuat oleh seorang warga tempatan. Kosmo! baru-baru ini, melaporkan Sajat bakal tersenarai dalam kalangan individu mufl1s di negara ini selepas pemfailan pem1utang dilakukan terhadapnya di Mahkamah Tinggi di sini Sumber: K! ONLINEIG Sajat, newspartnerlive

Leave a Reply

Your email address will not be published.