“Pd jam 3 pagi, sy dikejutkan..” Isteri Pergi Sehari Slps Diijabkabul, Suami Dedah Kata2 Terakhir Arw4h.

Tidak dapat dibayangkan betapa ped1hnya hati Mohamad Amirul Akmal apabila isteri tersayang, Siti Saraf Ismail meningg4l dunia sehari selepas mereka bernikah. Memetik laporan Sinar Harian, pasangan ini diijabkabul pada 23 Oktober lalu. Keesokan harinya, allahy4rham ‘pergi’ selepas mengadu s4kit kepala.
Pada jam 3 pagi, saya dikejutkan oleh isteri yang memaklumkan dia mengalami s4kit kepala. Selepas itu dia tidur semula sehingga pagi dan sepanjang tempoh tersebut saya berada di sisinya.
Kongsinya, ada waktu pagi dia lihat isterinya berada dalam keadaan baik dan masih lagi tidur. Dia dan keluarga kemudian melihat arw4h mengalami ses4k n4fas.
Saya segera hubungi ambulans kerana pada ketika itu isteri sangat memerlukan bantuan oks1gen dan ambulans tiba jam 12 tengah hari.
Isterinya bagaimanapun disahkan meningg4l dunia pada jam 12.30 tengah hari oleh doktor bertugas di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM). Hasil bed4h si4sat mendapati arw4h meningg4l duni4 akibat pend4rahan di dalam ot4k sebelah kanan.
Menurut Amirul Akmal lagi, allahy4rham isterinya sempat meluahkan kata-kata ter4khir berasa gembira apabila mereka akhirnya disatukan.
“Abang…kita dah kahwin.”
Walaupun p3rit untuk menerima kenyataan, dia ketika ditemui pemberita di rumah mertuanya di Kampung Karang, Banggu, Kota Bharu dilihat tenang dan reda dengan ketentuan yang sudah ditetapkan Ilahi itu. Terdahulu, kisah sed1h pasangan ini tul4r apabila sepupu kepada allahy4rham mengucapkan takziah di atas pem3rgian pengantin baru itu. Dalam hantaran itu, sepupu allahy4rham memaklumkan Siti Saraf dijemput Ilahi dalam tempoh 24 jam bergelar isteri kepada Mohamad Amirul Akmal. Kredit: Amaleng Husni | Sinar Harian Sumber: OhMedia, newspartnerlive

Leave a Reply

Your email address will not be published.