Pelakon Cilik Izuan Fitri Perlu Bantuan Kewangan, Semakin Kurus, ak!bat peny4kit dihidapinya

Siapa yang tidak mengenali pelakon muda cilik Izuan Fitri. Bermula kerjaya dalam dunia lakonan apabila drama Pangkin Atok pada sekitar 2010 mendapat perhatian dari ramai pihak pr0duksi.

Memenangi Dua Anugerah Besar

Izuan berjinak-jinak dalam dunia lakonan sejak zaman kanak-kanak dan pernah memenangi beberapa anugerah. Pelakon filem Butak itu pernah menjulang trofi Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik, Anugerah Skrin (ASK) TV3 pada 2015 dan Pelakon Kanak-Kanak TV Terbaik, Anugerah Seri Angkasa (ASA) 2016.

Kini tidak sedarkan diri

Seperti yang dikongsikan  sebelum ini, pada 31 Julai lalu, Izuan Fitri dikejarkan ke H0spital Selayang selepas tidak sedarkan diri dan diserang sawan akibat peny4kit tibi dihidapi. Keadaan kesihatannya setelah menjalani pemb3dahan pada bahagian 0tak di H0spital Kuala Lumpur (HKL) pada 5 Ogos lalu belum menunjukkan sebarang perkemb4ngan p0sitif.

Memerlukan Bantuan Kewangan

Menurut perkongsian Penerbit Fadzil Teh di laman Instagramnya, remaja tersebut memerlukan bantuan kewangan bagi membiayai perbelanjaan perubatan ak!bat peny4kit yang sedang ditanggvngnya.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Fadzil Teh (@hj.zil)

Badan Makin Kurus

Memetik dari Harian Metro, kini pelakon ini telah dipindahkan ke Institut Perubatan Respirat0ri (IPR) untuk pemant4uan lanjut.
Adik (Izuan) sudah sedar, tapi dia tak mampu bercakap atau menggerakkan badan. Sekarang, dia hanya terbaring atas katil saja. Kalau pandang orang, dia diam dan renung. Kita pun tak tahu apa yang difik1rkannya dan kas1han tengok dia, b4dan dah mak1n kvrus sebab tak makan dan hanya terbaring.
Dengan rendah hati ibunya merayu bantuan daripada sesiapa yang prihatin untuk menghulurkan sumbangan bagi meringankan mas4lah kewangan dih4dapi. Demi kes1hatan Izuan Fitri pastinya dia akan berusaha sedaya termampu untuk mencari w4ng diperlukan. Bagi maklumat lanjut mengenai bantuan untuk Izuan Fitri, boleh mengirim mesej di Facebook Nor Abdul Rani. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber : Murai

Leave a Reply

Your email address will not be published.