Tular [VIDEO] Di Tiktok Meskipun Tervk Dikec4m,Semangat! Skuad Jerung Merah Tak Hirau Kata Orang

TREND semasa hari ini, ramai dalam kalangan masyarakat gemar menggunakan aplikasi popular yang dikenali sebagai TikTok untuk berhibur.

TikTok dilihat telah berjaya menarik perhatian ramai dengan penghasilan video pendek dengan pelbagai fungsi penyuntingan yang mudah.

Apatah lagi apabila ada trend ‘cab4ran’ atau ‘challenges’ yang mendorong ramai pengguna untuk menyertai sambil membandingkan kreativiti masing-masing.

Maka ramai dalam kalangan pengguna yang sentiasa ingin dilihat ‘up to date’, akan sentiasa menghasilkan video-video cabaran di aplikasi tersebut.

Namun lain pula dengan sekumpulan anak muda yang menggelarkan mereka sebagai Skuad Jerung Merah.

Mereka yang juga usahawan dilihat telah mencipta banyak pengisian video pendek dengan menggunakan dialek Terengganu dan tarian yang unik serta memakai kain batik.

Apa yang menariknya, menerusi perkongsian video di akaun @Sofiaa Marieylla, mereka dilihat sentiasa menyuntik semangat ahli untuk terus bangk1t mencipta kejayaan walaupun kelihatan masih di usia remaja.

Hasil penelitian penulis, banyak video mereka mendapat tontonan tinggi, namun tidak kurang juga pelbagai kec4man yang diberikan oleh warganet terhadap Skuad Jerung Merah.

Ujar mereka;

“Setiap kali video jerung merah lalu kena perlahankan volume. Menjerit sakan.”

“Aku minat jerung merah ni… sempoi je. Deme je beria nak kec4m-kec4m.”

“Kak tak silap saya jerung duduk dalam air kenapa jerung akak kat udara.”

“Best video korang, pilihan lagu kena ngan drama.”

“Tabiklah! Biasa orang kena kec4m sikit dah give up, tapi jerung merah tetap berani dan semangat!”

“Mommy Sofia punya hey tu sampai Shah Alam boleh dengar. Macam halilintar.”

Tetapi mereka kelihatan terus cekal meskipun tervk dikec4m. Semangat yang ditunjukkan juga berkobar-kobar dan tidak menghiraukan apa kata netizen terhadap mereka.

Tidak dapat dinaf1kan, video tujuh gadis Pantai Timur tersebut kebanyakannya lucu dan menghiburkan!

Selamat mencipta kejayaan anak muda!

@sofiaamarieyllaOtak mummy jatuh hilang 🤯 ##squadjerungmerah ##teamsofiaahebat ##sofiaamarieylla ##jerungmerah ##melangkahtanpagiveup

♬ original sound – Sofiaa Marieylla


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : sinarplus.sinarharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *