[VIDEO] “Ptah hidung, Luk@ di mulut..” Ini Keadaan Terkini Pemandu Myvi Yg Di S0ndol Lori.

Baru-baru ini, terjadi sebuah kema.lan.gan melibat.kan sebuah lori yang bertin.dak me.lan.ggar 5 buah kenderaan di persimpangan lampu isyarat Jalan Ipoh, Kuala Lumpur. Apa yang menjadi perhatian adalah keadaan sebuah kenderaan Perodua Myvi yang dalam keadaan re.muk yang te.ruk selepas menerima pelanggaran itu. Mengikut la.po.ran, pemandu lori yang mencetuskan kema.lan.gan itu didapati po.si.tif da.da.h jenis Met.ham.phe.ramine dan Amp..hetamin serta berada di bawah pen.ga.ruh al.ko.hol.

Pemandu Myvi jadi perhatian

Jika dilihat pada keadaan semasa kenderaan tersebut, adalah sangat mus.tahil bagi seseorang untuk tidak men.galami sebarang kece.de.raan serius. Namun, sebuah video tular menunjukkan pemandu Myvi tersebut keluar dengan selamat walaupun dilihat tersepit dalam keadaan keretanya yang re.muk. Perkara itu dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok bernama Firdaushshm yang memaparkan detik-detik ketika pemandu itu keluar dari kenderaannya.

Keadaan terkini abang Myvi

Selain itu, menerusi hantaran yang lain, pemuda itu turut memuat naik video perbualan dirinya bersama dengan pemandu Myvi berkenaan. Pemandu tersebut yang dikenali sebagai Nik mengakui dia masih menga.lami ke.ce.deraan seperti sa.kit di bahagian teng.kok, di bahagian pe.ha, pa.tah hi.dung serta bahagian mu.lut yang perlu di.ja.hit. Menerusi video tersebut, individu tersebut sudah pun keluar daripada hos.pital selepas menerima ra.wa.tan susulan berkaitan kemalangan ngeri yang dihadapinya. Selain itu, Nik juga turut me.na.fikan tu.du.han orang ramai tentang keadaan keretanya yang tiada sistem airbag yang menyebabkan dia men.ga.lami kece.deraan.
Apa tak ada airbag nya, kalau tak ada benda tu saya dah tanam dah (me.nin.ggal dunia). Itu yang saya selamat tu. Myvi semua ada airbag.
Namun, disebalik kejadian itu, Nik turut mengucapkan rasa syukurnya kepada Allah SWT selepas diberi kesempatan untuk meneruskan hidup. Hal itu kerana keja.dian itu menyebabkan kenderaannya benar-benar han.cur dan meremukkan keseluruhan tempat duduk belakang kenderaan itu kecuali di bahagian tempat duduk hadapan. Dia juga turut bersyukur kerana kereta tidak meletup semasa keja.dian berlaku dan meminta bantuan orang ramai untuk menariknya keluar. Tambahnya lagi, Nik juga mengakui dia mampu untuk keluar disebabkan bantuan orang ramai yang membuka laluan kepada dirinya.
Tak boleh keluar dari tingkap, saya minta tolong orang ramai tarik kereta tu untuk besarkan ruang, barulah boleh saya keluar.
Nik juga berkata bahawa dia tidak mengetahui keadaan pemandu lori yang melan.gg.arnya dan hanya memaklumkan akan membuat lapo.ran po.lis pada hari berikutnya. Walaubagaimanapun, Nik juga turut mengucapkan penghargaannya kepada semua pihak yang ter.libat dalam membantunya dalam keja.dian itu. Dalam kesempatan ini, kami dari Oh! Media mendoakan agar abang Nik segera sembuh dan menerima pampasan yang sepatutnya oleh sebab kenderaannya yang re.muk te.ruk. Kredit: TikTok @firdaushshm Sumber:ohmedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.