Zul Ariffin Ikut Ebit Lew Beri Sumbangan, Hulur Sendiri Beras Kepada Penerima

Sejak kebelakangan ini, dapat kita lihat beberapa selebriti memilih untuk mendekatkan diri kepada agama dengan melakukan kebaj1kan serta mengikuti dakwah-dakwah. Situasi tersebut sudah tentu memberi satu aura p0sitif kepada para peminat mereka lebih-lebih lagi mereka adalah public figure yang sering menjadi perhatian masyarakat.

Sama2 beri sumbangan

Salah seorang yang menjadi sor0tan kini adalah pelakon tampan, Zul Ariffin yang dilihat semakin kerap bercerita tentang kebaikan serta mengikuti pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew dalam melakukan kebajikan. Dalam p0sting terbaru Ebit Lew di Instagram, dapat dilihat yang Zul Ariffin mengend0ng sendiri beras untuk diagihkan kepada keluarga yang memerlukan bersama pendakwah itu.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Zul juga telah memuat naik kembali perk0ngsian Ebit Lew dengan mengaminkan doa pendakwah itu yang berharap agar mereka sama-sama dapat terus berbuat kebaikan.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin)

Ni baru boleh dinamakn hero Melayu

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah men1nggalkan komen yang pelbagai di ruangan Instagram pelakon itu. Kebanyakkan mereka memberikan kata-kata p0sitif kepada hero drama Melayu tersebut dengan berharap agar dapat sama-sama terus berbuat amal jar1ah dan Zul dapat kekal istiq0mah menjalani kehidupan yang lebih baik. Komen Netizen Sumber: Instagram Zul ariffin, Ebit Lew, ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.